Vlooien erg actief in de BommelerwaardOp dit moment krijgen wij veel dieren aangeboden met jeuk klachten. Dieren kunnen door verschillende oorzaken jeuk krijgen en een daarvan is door parasieten. Vlooien zijn parasieten die behoorlijke jeuk kunnen geven. Niet alleen de beestjes zelf geven jeuk door het bijten, maar kunnen ook een allergie opwekken. Honden en katten met een vlooienallergie kunnen van één vlooienbeet een week lang jeuk hebben. Vlooien kunnen dankzij de centrale verwarming in onze huizen, het hele jaar door voor problemen zorgen. Via het bijten zorgen deze parasieten voor jeuk en kunnen zelfs infectie ziekten overdragen, maar ze kunnen wanneer ze worden opgelikt ook voor een lintworminfectie zorgen. Preventief uw huisdieren beschermen tegen deze parasieten wordt dan ook aangeraden! En dat is niet alleen om ongemak bij uw huisdier te voorkomen, maar ook om te voorkomen dat u een vlooienplaag in huis krijgt.

Wanneer een dier vlooien bij zich draagt, wordt ook de omgeving van het dier besmet. Voor iedere vlo op het dier, zitten er zo'n 10 in de omgeving. Per vlo kunnen er ca. 100 eitjes worden gelegd. Een plaag breidt zich dus razend snel uit! Uw huisdier kan met behulp van moderne middelen snel van deze vlooien af zijn, maar om de omgeving volledig vlo-vrij te krijgen bent u minstens 3 maanden bezig. De vlooien kunt u uit de omgeving verwijderen door zeer regelmatig huishoudelijk te reinigen (zuigen en dweilen), door de omgeving met een anti-vlooien spray (met groeiremmer!)  te behandelen en door kleedjes etc te wassen op minstens 60ºC. Helaas is het 'pop'-stadium in de levenscyclus van de vlo vrijwijl tegen alle schoonmaakmiddelen en methoden bestand. De vlooitje die uit deze poppen komen,  kunnen er dus voor zorgen dat ondanks alle maatregelen af en toe nog vlooitjes te zien zijn in de eerste 3 maanden.

Er zijn helaas verscheidene middelen op de markt waar de vlooien inmiddels resistent tegen zijn. Let dus goed op welk product u aanschaft!
Wij verkopen in onze kliniek verschillende zeer effectieve en moderne middelen om (preventief) te behandelen tegen vlooien. Er zijn pipetten die maandelijks worden toegediend, er is een vlooienband die 7-8 maanden werkt en er zijn tabletten die u 1x/ maand toedient. De dierenarts of assistente kan goede voorlichting geven, welke middelen in welke situatie het beste passen.
  DAP Bommelerwaard-Zuid

Mezenweg 1
5321 JR  Hedel

Tel.: 073 - 599 4001

info@dapbommelerwaard.nl

Prijswijzigingen, type- en databasefouten voorbehouden.
Kvk-nummer: 30262583