Dierendag!Het hebben van een huisdier is geweldig! Ze bieden gezelschap, troost en onvoorwaardelijke liefde. Ze kunnen geaaid en geknuffeld worden. Ze kunnen ervoor zorgen dat mensen makkelijker in contact komen met andere mensen en zich niet eenzaam voelen. Ze zorgen voor structuur in het dagelijkse leven. Zorgen voor een huisdier geeft voldoening en afleiding.

Welk dier past bij je? Welk huisdier past bij kinderen? Welk ras past bij je? Om goed voor een huisdier te kunnen zorgen is het belangrijk dat je weet wat de verzorging van dat dier inhoudt. Welke voeding is belangrijk, hoeveel en hoe vaak? Waar slaapt het dier? Waar poept en plast het dier en hoe vaak moet dat verschoond worden? Hoeveel beweging heeft het dier nodig? Wat moet ik doen om mijn dier gezond te houden?
Vooraf goede informatie verzamelen over het houden van een huisdier is heel belangrijk. Zorgen voor een dier kost energie, tijd en geld. Naast kosten voor de aanschaf en de eerste benodigdheden, zijn er ook terugkerende uitgaven voor voeding, verzorging, vlooien- en wormenmiddelen, hondentrimmer, puppycursus of hondentraining, dierenverzekering, uitlaatservice en natuurlijk de dierenarts.

U kunt bij onze praktijk terecht met al uw vragen over het houden van huisdieren. Op onze website kunt u veel informatie vinden en ook het Landelijke Informatie Centrum Gezelschapsdieren geeft goede en betrouwbare informatie.

Heeft u een huisdier gekocht? Kom dan langs op kennismakingsbezoek! De dierenarts kijkt het dier na en controleert of het dier geen verborgen gebreken heeft. U krijgt voorlichting welke gezondheidsproblemen er eventueel te verwachten zijn en hoe u die zou kunnen voorkomen. De dierenarts kan bijvoorbeeld de meest geschikte voedingen bespreken of u adviseren over een huisdierenverzekering. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Een goede start is het halve werk!

Wij wensen iedereen een hele fijne dierendag!
 
 
  Dierenartsenpraktijk Bommelerwaard

Mezenweg 1
5321 JR  Hedel

Tel.: 073 - 599 4001

info@dapbommelerwaard.nl

Prijswijzigingen, type- en databasefouten voorbehouden.
Kvk-nummer: 30262583