Kattenziekte opgedoken in BrabantIn Brabant is kattenziekte opgedoken. Meerdere jonge katten zijn inmiddels overleden aan dit virus. 
De laatste jaren zijn er steeds vaker uitbraken van kattenziekte in Nederland.  Bij een vaccinatiegraad van >90% van de kattenpopulatie zal de ziekte zich niet verspreiden. Steeds meer mensen vaccineren hun katten niet (meer), waardoor de vaccinatiegraad van de kattenpopulatie erg laag
 is. Vandaar dat we alert zijn op het uitbreken van deze ziekte. Wij raden iedere katteneigenaar aan zijn dier(en) te laten vaccineren. 

Kattenziekte is een zeer besmettelijke ernstige ziekte.  De symptomen kunnen zijn: sloomheid, vermageren, buikpijn, koorts, braken, diarree en ernstige uitdroging. De ernst van de symptomen hangt af van de leeftijd van de kat en de weerstand tegen kattenziekte op het moment van de infectie. Door de verminderde weerstand kunnen andere infecties het ziektebeeld verergeren. Bij ziekte is slechts een klein deel van de dieren te redden. Vaak sterven de dieren na enkele dagen. 

Na vaccinatie ontstaat een goede en langdurige bescherming. Wanneer de kat  een goede basis vaccinatie (op 9 en 12 weken leeftijd en op 1 jaar leeftijd) gehad heeft en daarna iedere 3 jaar tegen deze ziekte wordt gevaccineerd is het dier beschermd tegen deze ziekte. 

Twijfelt u of uw kat (nog) wel voldoende beschermd is tegen deze ziekte, dan kunt u contact opnemen met de praktijk. Wij kunnen bekijken of de vaccinatiestatus goed is. Is uw kat (al langer) niet gevaccineerd, dan raden wij aan het dier op korte termijn te vaccineren.
Vertoont uw kat een of meerdere symptomen, neem ook dan contact op met de praktijk: 073-5994001.
  Dierenartsenpraktijk Bommelerwaard

Mezenweg 1
5321 JR  Hedel

Tel.: 073 - 599 4001

info@dapbommelerwaard.nl

Prijswijzigingen, type- en databasefouten voorbehouden.
Kvk-nummer: 30262583