Korting in maart 2024 op sterilisatie/castratie kat!In maart 2024 krijgen eigenaren korting op de sterilisatie of castratie van hun kat. Op dat moment kan het dier ook met korting gechipt en geregistreerd worden.

Zwerfdieren blijven een toenemend probleem in Nederland. Verwilderde katten zorgen voor overlast en verspreiding van ziekten en parasieten. Naast verwilderde dieren worden er ook steeds meer katten op straat gezet. Iedere zomer zitten de dierenasielen vol met katten en kittens die een nieuw thuis moeten krijgen.

Katten planten zich snel voort. Vanaf een leeftijd van ongeveer negen maanden kunnen de poezen gedekt worden. De draagtijd bedraagt ongeveer 9 weken en er worden gemiddeld 3-5 kittens geboren per nest. Na de bevalling wordt de poes snel weer krols en kan direct weer gedekt worden. Binnen een jaar kan de poes dus meerdere nestjes krijgen. De kittens moeten een nieuw baasje krijgen en dat valt niet altijd mee. Zeker niet in de vakantietijd.

Katten die niet gesteriliseerd of gecastreerd zijn, zijn vaak agressiever ten opzichte van soortgenoten. Via bijt- of vechtwonden kunnen katten abcessen en ontstekingen krijgen, maar ook ziekten overdragen. De infectieziekten Kattenleucemie (FeLV)  en Kattenaids (FIV) bijvoorbeeld, worden via deze route van kat op kat overgedragen. Slechts enkele niet gesteriliseerde of gecastreerde dieren kunnen dus al snel voor veel problemen kunnen zorgen. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk katten gesteriliseerd en gecastreerd worden. Om deze problematiek onder de aandacht te brengen en aan te pakken wordt sinds jaren door onze kliniek een maand lang korting gegeven op de sterilisatie en castratie van katten. Daarnaast kunnen de dieren op dat moment ook met korting gechipt en geregistreerd worden.

In maart 2024  kost een sterilisatie poes 130.00 euro, een castratie kater 65.00 euro en het chippen + registreren 30.00 euro.

Voor meer informatie over sterilisatie/of castratie en chippen kijk ook op: Huisdieren chippen, sterilisatie poes en castratie kat.
 
  Dierenartsenpraktijk Bommelerwaard

Mezenweg 1
5321 JR  Hedel

Tel.: 073 - 599 4001

info@dapbommelerwaard.nl

Prijswijzigingen, type- en databasefouten voorbehouden.
Kvk-nummer: 30262583