Juni Chipactie!Wat als uw huisdier wegloopt of ’s avonds niet meer thuis komt? In onze dierenartsenpraktijk worden helaas regelmatig dieren binnen gebracht zonder baasje. Zeker wanneer het dier in een zorgelijke staat binnen komt (bijv. na een ongeluk) is het belangrijk zo snel mogelijk het baasje te vinden. Door middel van een geregistreerde chip kan dit heel eenvoudig en snel.

Een chip is een buisje ter grootte van een rijstekorrel dat onder de huid van uw huisdier zit en een nummer bevat. Het inbrengen van de chip gebeurt via een hol naaldje en is bijna pijnloos. Met een speciaal uitleesapparaat kunnen dierenartsen, asiels en bijv. politie en brandweer het nummer van de chip uitlezen. De chip bevat verder geen gegevens. Als de chip geregistreerd is, staan de gegevens in een databank. Via het chipnummer kunnen de gegevens op internet opgezocht worden. Als de chip echter niet geregistreerd is, heeft het dier, de eigenaar en degene die het baasje zoekt er niet veel aan. Is uw huisdier gechipt en wilt u weten welke gegevens geregistreerd zijn of controleren of deze gegevens nog correct zijn, dan kunt via het chipnummer op de site van chipnummer de gegevens bekijken.

Wanneer u naar het buitenland gaat met uw huisdier is een chip verplicht. Ook zijn honden geboren na 1 april 2013 verplicht binnen 7 weken na de geboorte gechipt en geregistreerd te worden. Bij aanschaf van een pup moet het dier dus altijd een geregistreerde chip hebben! Op deze manier wordt geprobeerd de illegale hondenhandel aan te pakken.

Wilt u weten of uw huisdier gechipt en geregistreerd is, dan kunt u een afspraak maken op de praktijk. Deze controle is gratis. Is het dier niet gechipt, dan kan dat in de maanden juni tegen gereduceerd tarief van 27.50 euro gedaan worden.
Voor meer informatie over het chippen van honden en katten zie Chippen.


 
  Dierenartsenpraktijk Bommelerwaard

Mezenweg 1
5321 JR  Hedel

Tel.: 073 - 599 4001

info@dapbommelerwaard.nl

Prijswijzigingen, type- en databasefouten voorbehouden.
Kvk-nummer: 30262583