bells

Gewijzigde openingstijden Kerkdriel Zomer 2024

Gezel Image

Vakantie

Als uw huisdier mee gaat naar het buitenland (binnen de EU) dan zijn er een aantal verplichtingen waar uw dier aan moet voldoen:

  1. het dier moet een paspoort hebben volgens Europees model.
  2. het dier moet geïdentificeerd zijn door middel van een chip of goed leesbare tatoeage.
  3. het dier moet gevaccineerd zijn tegen hondsdolheid (rabies). De vaccinatie moet minimaal 21 dagen voor vertrek gegeven worden of binnen 3 jaar herhaald zijn.

 

Gezel Image

Bepaalde Europese landen kennen daarnaast nog aanvullende regels, zoals bijvoorbeeld verplichte teken / vlooienbehandeling of het verbod van bepaalde rassen. Ook zijn er verschillende regels bij dieren jonger dan 3 maanden, die nog niet tegen rabiës ingeënt kunnen worden.
Op de site van het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren kunt u de invoereisen per land (ook buiten de EU) vinden. Uiteraard kunt u ook voor vragen terecht bij de dierenarts of de assistenten.

Gaat u naar Frankrijk of zuidelijker dan adviseren we extra maatregelen te treffen om te voorkomen dat uw huisdier daar ziektes als hartworm of tekenziekten op doet. Deze maatregelen zijn:

  • Bescherming tegen hartworm
  • Bescherming tegen teken en zandvliegjes


De dierenarts en/of de assistenten kunnen u precies informeren voor welke landen of gebieden deze aanvullende maatregelen aan te raden zijn.

Schema

Ontwormingsschema

Hond

2,4,6 weken

leeftijd

3,4,5,6 maanden

leeftijd

daarna minimaal 4x/jaar.

97af19192023a79833a679edda5cb9b0

Kat

4,6 weken

leeftijd

3,4,5,6 maanden

leeftijd

daarna minimaal 4x/jaar.

Katten die muizen en/of vogels etc. vangen besmetten zich veel sneller. Net als honden die op plekken komen waar veel honden uit gelaten worden. Voor deze dieren is het verstandig om vaker dan 4x/jaar te ontwormen.

Meer informatie over de verschillende ontvlooiings- en ontwormingsmiddelen kunt u krijgen bij de dierenarts of de assistente.

24 uur per dag bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen, Ook tijdens feestdagen!